In de winterperiode gaan onze jeugdvoetballers de sporthal weer in. Het Waad en Ie futsaltoernooi is een welkome overbrugging van de winterstop. De (al weer) 30e editie van dit zaalvoetbaltoernooi voor jeugdteams van de voetbalverenigingen Birdaard, Blija, DTD, Marrum, Stiens, Wardy en Wykels Hallum begint op zaterdag 21 december. Plaats van handeling is de sporthallen in Ferwert en Stiens. waad en ie

Dit jaar strijden van onze vereniging 1 Onder 9-team, 2 Onder 11-teams, 1 Onder 13-team, 2 Onder 15-teams en 2 Onder 17-teams mee voor de hoogste eer. De finales worden gehouden op 25 januari (Onder 13), 1 februari (Onder 9 en 11) en 8 februari (Onder 15 en 17). Voor onze vereniging is een samenvatting van het programmaboekje gemaakt. Deze bevat de teamindeling, de poule-indeling en het programma van de poules waarin onze teams zijn ingedeeld. Klik hier om het te openen / downloaden. 

Klik hier voor het volledige programmaboekje. Uitslagen en standen vind je op de weblog van de organisatie: waadeniefutsaltoernooi.blogspot.nl.

Op maandag 18 november heeft Steffen Hansma zijn handtekening onder een contract gezet, wat hem voor het seizoen 2020-2021 aan onze vereniging verbindt. Met de in Franeker woonachtige Hansma is een zeer ervaren trainer aangetrokken. Het bestuur ziet dit als een uitstekende basis om onze (jonge) spelers op weg te helpen zich te ontwikkelen en beter te maken. Steffen werkt bovendien graag samen met leiders van diverse teams om voor de vereniging de juiste oplossingen te vinden. Wij kijken naar de samenwerking uit!

Het bestuur
Steffen1  Steffen2
Voorzitter Tiny Kok en Steffen Hansma bij de contractondertekening

De 66-jarige John Panhuijsen uit Amsterdam heeft een hele bijzondere missie. Al meer dan 35 jaar lang reist hij elke zaterdag en zondag door het voetballandschap om de thuis- én uitwedstrijden van alle amateurvoetbalclubs in Nederland een keer bijgewoond te hebben. Hij bezoekt gemiddeld zeventig voetbalwedstrijden per seizoen.

Naar eigen zeggen moet hij nog ongeveer 700 van de 2.416 amateurclubs bezoeken, en hij maakt het zichzelf niet makkelijk. Van Groningen naar Limburg, hij komt overal met de trein. Ook op zondag is hij al vroeg op pad.

De slaapkamer van Panhuijsen is een kruising tussen een museum en een voetbalarchief. Naast de meer dan duizend vaantjes, petjes, sjaals, shirts en speldjes van clubs, vullen tientallen multomappen de kasten. De postmeester van het Stadsarchief Amsterdam archiveert vakkundig zijn visitaties aan voetballend Nederland. Elke bezochte wedstrijd noteer ik met datum, uitslag en het niveau waarop de elftallen acteren. In andere mappen bewaar ik alle programmaboekjes."

De zaterdagen en zondagen verlopen in een vast patroon. Het hele weekeinde staat in het teken van voetbal. Op beide dagen staat Panhuijsen exact om 6.30 uur op. Ter voorbereiding heeft hij dan op geeltjes uitgeschreven hoe hij met het openbaar vervoer terechtkomt bij de gekozen wedstrijd van die dag. Ook de terugweg is met trein- en bustijden stapsgewijs genoteerd.

Een smartphone is hem vreemd. Met in zijn hand een zak met proviand loopt hij twee uur later naar het Centraal Station om aan zijn tocht te beginnen. Een uurtje of drie reizen is eerder regel dan uitzondering. Soms liggen voetbalvelden zo afgelegen dat Panhuijsen genoodzaakt is nog eens drie kwartier naar zijn bestemming te wandelen.

Slechts één keer in al die jaren was hij te laat. "Een rijbewijs heb ik niet, daar ben ik veel te chaotisch voor. Sinds drie jaar reis ik eerste klas. Omdat de bezoeken mijn grootste hobby zijn, heb ik daar hard voor gespaard."

Panhuijsen probeert altijd vroeg aanwezig te zijn. Als spelers hun auto's of fietsen parkeren, staat de Amsterdammer ze al op te wachten. "Ik ben voor het eerst op zo'n complex, dus kijk ik graag even rond. In de kantine van de club krijg ik vaak iets te drinken. De thuisclub verwelkomt me vaak hartelijk als ik vertel dat ik speciaal uit Amsterdam ben gekomen”.

“Ik vind het echt verschrikkelijk als een wedstrijd in 0-0 eindigt. Maar wat er ook gebeurt, ik blijf tot het laatste fluitsignaal kijken”. Op zaterdag 16 november heeft John in Marrum de wedstrijd Marrum 1 tegen Blija 1 bijgewoond. Hij werd getrakteerd op een vaantje van onze vereniging en maar liefst 8 doelpunten (eindstand 6–2).

John Panhuijsen

Dit seizoen viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Een moment dat niet zomaar voorbij gaat. Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 2.500 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt.

Daarom brengt de KNVB dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor heeft het een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Een waar collectors item dat dit seizoen een plaats in onze kantine krijgt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

Maar daar houdt het nog niet op… In de traditie van het alom bekende ritueel 'shirtje ruilen' wil de KNVB graag ook een shirt van onze vereniging ontvangen. Het uiteindelijke doel is dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist. Daarom bezocht KNVB-ambassadeur Sije Heidstra onze vereniging op donderdag 7 november om het jubileumshirt te overhandigen en in ruil daarvoor een shirt van onze vereniging te ontvangen.

Sije Heidstra

Oud papier plaatst u op de stoep aan een openbare en doorgaande weg, waar de ophalers met een kar gemakkelijk bij kunnen. Woont u aan een doodlopende straat of pad, waar een kar moeilijk kan komen, wilt u dan zo vriendelijk zijn hier rekening mee te houden? Om te voorkomen dat het wegwaait, biedt u het papier en karton aan in dozen of u bindt het samen met touw. Maak het s.v.p. niet te zwaar en zet het bij regenachtig weer zo laat mogelijk bij de weg, om zo veel mogelijk te voorkomen dat het papier doorweekt raakt! Melk- en sappakken horen niet bij het oud papier.

Onze vereniging haalt het oud papier op op de volgende vrijdagen vanaf 19.00 uur:

Datum:
13 december
24 januari
28 februari
3 april
8 mei
26 juni
28 augustus
9 oktober
13 november
11 december

Door:
groep 2
groep 1
groep 2
groep 1
groep 2
groep 1
groep 2
groep 1
groep 2
groep 1

Oud papier2
vv marrum app 

De voetbal app voor alle inwoners van Marrum, vrijwilligers en supporters van voetbalvereniging Marrum. Vanaf nu heb jij alle informatie van de club direct bij de hand. Zo kun je de uitslagen, het programma en standen van jouw favoriete teams volgen en ontvang je een pushbericht wanneer je wedstrijd is afgelast. Praat vanaf nu ook live mee bij de wedstrijden van de club. Ook kun je in de app aangeven of jij aanwezig bent bij je wedstrijden en of je kunt rijden.

Een greep uit de functies:
- Volg je favoriete teams
- Actuele programma's, uitslagen en standen
- Push- en e-mailnotificatie bij afgelasting
- Laatste nieuws van de vereniging
- Wedstrijddetails
- Laatste voetbalnieuws
- Clubinformatie
- Wedstrijdverslagen

De vv Marrum app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

Zoeken

Wie is online

We hebben 152 gasten en geen leden online