In de Waad en Ie zaalvoetbalcompetitie was onze vereniging in de leeftijdscategorie Onder 13 met 3 teams vertegenwoordigd. In poule 4 redde team 3 het helaas net niet om de finaleronde te halen, zij werden 3e met 1 punt minder dan nummer 2 Blija 2. Marrum 2 werd winnaar van poule 3, met 1 punt meer dan Birdaard 2 en Marrum 1 werd 2e in poule 1 met 1 punt minder dan winnaar Birdaard 1. Door de minimale verschillen lag een super spannende finaleronde voor de hand, met Birdaard als de te kloppen concurrent.

De Marrumer finalisten troffen elkaar in de finalepoules niet. Marrum 2 kwam in de poule met Birdaard 1. Het onderlinge duel werd door Marrum gewonnen met 1-0. Tegen Blija 1 had Marrum het lastig: 0-0. Door Blija 2 met maar liefst 7-0 aan de kant te zetten, eindigde Marrum 2 als eerste in de poule met 7 punten, gevolgd door Blija 1 met 5 punten.

In de andere poule wist Marrum 1, gecoacht door Eddy Braaksma, eerst van Birdaard 2 te winnen met 1-0, vervolgens van Stiens 3b met dezelfde uitslag en tenslotte eindigde het duel tegen DTD 1 zoals het was begonnen: 0-0. Ook in deze poule werd Marrum winnaar met 7 punten, gevolgd door DTD 1 met 5 punten. Opvallend dat beide Birdaard-teams zich niet wisten te plaatsen voor de wedstrijden om de medailles.

Zo speelden beide teams de (voor onze vereniging) droomfinale om de 1e en 2e plaats. Ze deden in dit bloedstollend spannende duel niet voor elkaar onder. De wedstrijd eindigde daardoor doelpuntloos, zodat een strafschoppenserie uit moest maken wie met de zilveren en wie met de gouden medailles met wisselbeker naar huis mocht. Marrum 1 miste één van de drie strafschoppen. Marrum 2, gecoacht door Taeke van Kammen, maakte geen fout en werd dus Waad en Ie kampioen. Van harte gefeliciteerd met deze puike prestatie van beide Marrumer teams! Blija 1 wist beslag te leggen op de bronzen medailles, ten koste van DTD 1 (3-0).